Site pictogram Parochie cluster Asselt-Boukoul-Swalmen

Actie Kerkbalans en ander Nieuws

Ook dit jaar hopen we op uw steun te mogen rekenen. Een kerk kost gewoon geld, dat is niet anders. We zijn in deze helemaal op ons zelf aangewezen, geen hulp van waar dan ook. Zonder uw financiële bijdrage kan de kerk in ons dorp niet overeind blijven. Tip: doe maandelijks automatisch een bedrag aan ons overmaken.

ANDER NIEUWS:

Vanaf 29 april 2024 vinden er voegwerkzaamheden aan de kerk in Swalmen plaats. Die duren in totaal 2 weken als alles mee zit. Deze week komt er een hoogwerker bij. Het vocht in de muren moet bestreden worden om erger te voorkomen. 30% van de kosten zijn voor eigen rekening, voor 70% krijgen we binnen de SIM subsidie. Ook worden de losse trapstenen bij de ingang van de kerk opnieuw vast gelijmd. Op dinsdag 14 mei 2024 was alles klaar, de werkzaamheden zijn gestopt en is de rust weer gekeerd.

Op 24 april 2024 hebben we in de kerk van Swalmen de kapotte boiler als ook de kapotte wierookbrander vervangen. Asselt heeft eveneens een wierookbrander aangeschaft.

Op 27 maart 2024 zijn drie kunststof palmen aangeschaft voor op het priesterkoor in Swalmen. Echte palmen gingen bijna elk jaar kapot vanwege de temperatuurschommelingen in de kerk. Vooral de lage temperaturen blijken zijn funest te zijn voor de palmen. We kunnen nu voor jaren vooruit met deze decoraties.

Bankrekeningnummers:

Parochie H. Lambertus: NL 55 RABO 0150 3005 65

Parochie H. Theresia: NL 33 RABO 0150 3003 79

Parochie H. Dionysius: NL 52 RABO 0150 3033 35

Hartelijk dank,
Penningmeester Lambert Smeets.

Mobiele versie afsluiten