Nieuwe leden voor onze kerkhofploeg

In de “Zjwamer Gezet“ verschijnt binnenkort een oproep voor nieuwe leden voor onze kerkhofploeg. We hopen er echt op dat er mensen zijn, die mogelijk onlangs of al een tijdje geleden met pensioen zijn gegaan, ons willen helpen het kerkhof…

Parkeren op de markt toegestaan

Een uur voor, tijdens en na de diensten in de kerk is parkeren op de markt toegestaan. Een overijverige BOA in onze gemeente had op 10 maart een vergissing gemaakt en ons allemaal een waarschuwing onder de ruitenwisser gedaan. Ook zijn de genoteerde…

De Blasiuszegen

Op 3 februari vieren we de heilige Blasius van Sebaste (Armenië). Hij leefde rond 316. Bisschop Blasius hield zich vanwege de heersende christenvervolgingen onder keizer Licinius (311-323) schuil in een bos. Volgens de legende leefde hij daar in…

Actie Kerkbalans

Ook dit jaar hopen we op uw steun te mogen rekenen. Een kerk kost gewoon geld, dat is niet anders. We zijn in deze helemaal op ons zelf aangewezen, geen hulp van waar dan ook. Zonder uw financiële bijdrage kan de kerk in ons dorp niet overeind…

Bezoek de grootste kerststal van Limburg

Met trots kunt u ook in 2023, in een sfeervol versierde Lambertuskerk aan de Markt in Swalmen, weer genieten van een groots opgezet Kerstlandschap. 8 Vrijwilligers zijn weer wekenlang in touw geweest om dit bouwwerk te gestalte te geven.
Peter Keijzer-Elst

Na 3 jaar weer een mooie processie

Op 18 juni was na 3 jaren er weer een processie in Asselt. Voor en door de gezamenlijke parochies van Asselt, Boukoul en Swalmen. Met vereende krachten heeft de processie opnieuw kunnen plaatsvinden.

Bijeenkomst vrijwilligers processie 2023

Afgelopen 1e Pinksterdag heeft een informatie bijeenkomst plaatsgevonden ivm de processie op 18 juni. De deelnemers zijn bijgepraat over de voorbereidingen van de processie en hun deelname. Onderwerpen als organisatie, communicatie, planning en opstelling van de processie zijn de revue gepasseerd.

Website vier.nu nodigt uit om Veertigdagentijd en Pasen bewust te beleven

Wat heeft Aswoensdag te maken met Pasen? Wat is de Veertigdagentijd eigenlijk en wanneer en wat vieren we met Palmpasen? De website www.vier.nu geeft antwoord op al deze vragen en meer.

Processie 2023 gaat door

N.a.v. de oproepen in de parochies Asselt-Boukoul-Swalmen voor vrijwilligers, zijn we blij te kunnen melden dat er voldoende aanmeldingen zijn om de processie te kunnen organiseren.
© John Peters

Update gezondheid bisschop Harrie Smeets

Voor Mgr. Smeets is het momenteel een lastige fase, maar hij is dankbaar voor het gebed en vele andere blijken van steun.